首页 小学试卷 人教PEP版2022年六年级英语上册期中综合质量调研试卷可下载(附听力及答案)

人教PEP版2022年六年级英语上册期中综合质量调研试卷可下载(附听力及答案)

 

★听力部分

一、听音,选择听到的内容(5分)

1.听句子,选出句中所包含的单词。

(   ) 1). A.left   B.right   C.first

(   ) 2). A.what   B.why    C.where

(   ) 3). A.slow   B.fast   C.stop

(   ) 4). A.bike   B.bus   C.car

(   ) 5). A.tonight    B.tomorrow    C.morning

二、听音判断(5分)

2.听音,判断对(T)错(F)。

人教PEP版2022年六年级英语上册期中综合质量调研试卷可下载(附听力及答案)

三、听音,选择正确答案(10分)

3.听句子,选择正确的答案。

(   ) 1). A.I’m going to Beijing.  B.Next Sunday.

C.I’m going by bus.

(   ) 2). A.I go to school on foot.   B.Yes, it’s near here.

C.It is next to the park.

(   ) 3). A.I want to buy some books.  B.I’m going to the museum.

C.Turn left at the traffic lights.

(   ) 4). A.We are going there next weekend.  B.Have a good time.

C.Go straight and then you can see it.

(   ) 5). A.They work in a post office.    B.They are going to see a film.

C.They can take the No. 4 bus to go there.

4.听短文,选择正确的答案。

(   ) 1). Jack often takes a _______ to school.

A.bus   B.subway   C.car

(   ) 2). Jack’s home is _______ the bookstore.

A.behind   B.near   C.next to

(   ) 3). They are going to the bookstore _______.

A.by bus  B.by car   C.on foot

(   ) 4). Mike will buy a _______.

A.storybook   B.postcard   C.word book

(   ) 5). Jack is in the _______ now.

A.park   B.post office   C.restaurant

★笔试部分

四、词汇选择题(5分)

选出下列单词中不同类的一顶。

5.A.postman  B.pilot  C.taxi

6.A.evening  B.businessman  C.next week

7.A.science  B.scientist  C.worker

8.A.comic  B.right  C.left

9.A.fifth  B.first  C.five

五、单选题(20分)

10.“F” is _______ family. We will all be together tonight. (    )

A.on  B.to  C.for

11.—_________ are your parents going to the science museum? (  )

—This afternoon.

A.When  B.Where  C.What

12.My uncle will _______ us a new story. (  )

A.tell  B.say  C.speak

13.—What is Amy going to buy? (  )

—_______

A.A postcard.  B.By bus.  C.Yes, she is.

14.—Have a good time! (  )

—________

A.Me too.  B.OK.  C.Thank you.

15.I’m hungry. I want to go to a _________. (  )

A.cinema  B.hospital  C.restaurant

16.I come to school _________ bike.(  )

A.by  B.on  C.in

17.—________ is the bookstore? (  )

—It’s in front of the cinema.

A.Where  B.How  C.What

18.—Is there a cinema? (  )

—_________.

A.Yes, there are.  B.No, there isn’t.  C.No, there aren’t

19.I’m going to Shanghai _________. (  )

A.on Sundays  B.next week  C.yesterday

六、看图完成句子(5分)

人教PEP版2022年六年级英语上册期中综合质量调研试卷可下载(附听力及答案)
人教PEP版2022年六年级英语上册期中综合质量调研试卷可下载(附听力及答案)

七、句子匹配(5分)

人教PEP版2022年六年级英语上册期中综合质量调研试卷可下载(附听力及答案)
25.Where is the post office? (  )

26.How can we get there? (  )

27.How do you come to school? (  )

28.What are you going to do next week? (  )

29.When are you going? (  )

八、选内容补全对话/短文(5分)

Sarah: Hi, Li Ming. I want to see a film. ___30___

Li Ming: Yes, there is.

Sarah: ___31___

Li Ming: It’s near the park.

Sarah: ___32___

Li Ming: Go straight and turn right at the bookstore. Then yurn left at the hospital.

Sarah: Thanks. I’m hungry. Where is the restaurant?

Li Ming: ___33___ It’s not far.

Sarah: ___34___

A.It’s in front of the cinema.

B.How can I get there?

C.Thank you.

D.Is there a cinema near here?

E.Where is it?

九、连词成句(5分)

35.what, you, going, do, are, to, tomorrow (?)

___________________________________

36.park, hospital, the, is, the, behind (.)

___________________________________

37.go, you, how, school, do, to (?)

___________________________________

38.going, you, where, are (?)

___________________________________

39.going, I, comic book, am, buy, to, a, (.)

___________________________________

十、阅读选择(10分)

阅读短文,选择正确的答案。

Hello! I’m Liu Ying. I’m going to have a busy weekend. On Saturday morning, I’m going to the Renmin Park with my sister Liu Hong by bike. In the afternoon, we are going to visit my grandparents. In the evening I’m going to visit my aunt with my mother. On Sunday morning, I’m going to the bookstore with my good friend Tom. I’m going to buy some story-books. After lunch, I’m going to play sports with Amy. In the evening, I’m going to watch TV and clean my room. How happy I am!

40.Liu Ying is going to __________ on Saturday. (  )

A.the bookstore  B.the zoo  C.the park

41.How is Liu Ying going to the Renmin Park? (  )

A.On foot.  B.By bike.  C.By bus.

42.—What is Liu Ying going to do in the bookstore? —She is going to ___________. (  )

A.buy a new CD  B.buy a pen  C.buy story-books

43.Liu Ying is going to the bookstore with __________. (  )

A.Tom  B.Amy  C.her sister

44.Liu Ying is going to clean her room on ___________. (  )

A.Saturday morning  B.Saturday evening  C.Sunday evening

十一、阅读判断(10分)

I’m Jack. I’m very happy every holiday. I usually go to the library. Sometimes I go to the park. The library is not far. I usually go on foot. I walk straight for fifteen minutes. Then I turn left, the library is on the right. The park is very far. It’s near the post office. I often get there by the No. 206 bus, get off at the post office. It’s easy to find it.

45.Jack has a good time every holiday. (   )

46.Jack usually goes to the library on foot. (   )

47.Jack usually goes to the zoo on holidays. (   )

48.Jack goes to the park by bus. (   )

49.The park is near the library. (   )

十二、提纲作文(15分)

50.周末到了,你有什么安排和计划?去旅行还是去看电影?去书店还是……?你打算和谁去,父母?同学?还是……?你打算怎样去?写一些你的打算,要求用“be going to…”句型来写。

要求:

1. 条理清晰,用词得当,书写工整规范;

2. 不少于5句话。

________________________________________________________

________________________________________________________

________________________________________________________

________________________________________________________

________________________________________________________

________________________________________________________

参考答案

1. B   C   C   A   B

【详解】1). Turn right at the hospital.

2). Where does the boy want to go?

3). You must stop at a red light.

4). Mike’s father goes to work by bike.

5). What are you going to do tomorrow?

2. F   T   T   F   T

【详解】1). Turn left at the crossing.

2). We go to Qingdao by ship.

3). I am going to take a trip.

4). I want to buy a dictionary.

5). Look at the traffic lights, please.

3. B   C   B   C   B

【详解】1). When are you going to Beijing?

2). Where is the post office?

3). Where are you going?

4). How can I get there?

5). What are they going to do?

4. A   B   C   A   C

【详解】Mike and Jack are brothers. Mike often goes to school by subway,but Jack often goes to school by bus. They are going to the bookstore this weekend. The bookstore is near their home. Mike and Jack are going to walk there. Mike is going to buy a storybook. Jack is going to buy a word book. Where are they now? They are in a restaurant. They are hungry.

5.C  6.B  7.A  8.A  9.C

10.C

11.A

12.A

13.A

14.C

15.C

16.A

17.A

18.B

19.B

20.dictionary

21.supermarket

22.comic book

23.visit my grandparents

24.plane

25.C  26.E  27.A  28.B  29.D

30.D  31.E  32.B  33.A  34.C

35.What are you going to do tomorrow?

36.The park is behind the hospital.

37.How do you go to school?

38.Where are you going?

39.I am going to buy a comic book.

40.C  41.B  42.C  43.A  44.C

45.T  46.T  47.F  48.T  49.F

50.范文:

I’m Mike. I’m going to have a nice weekend. On Saturday morning, I’m going to clean my room. In the afternoon, I’m going to play football with my friends. In the evening, I’m going to watch TV. On Sunday morning, I’m going to visit my grandparents. In the afternoon, I’m going to play computer games. In the evening, I’m going to see a film. What are you going to do this weekend?

作品标签

客服

点击联系客服 点击联系客服

在线时间:09:00-18:00

客服微信

客服微信
客服电话

180-4953-8330

客服邮箱 272451300@qq.com

手机

扫描二维码

手机访问本站

扫描二维码
活动
搜索